SVET PRACE A PRIPRAVA UCITELU - FRIEDMANN, Zdenek (Trends in education, 2013)
Ucitele predmetu technickeho charakteru maji moznost velmi ucinne pomahat zakum v jejich profesni orientaci. Mohou je informovat nejen o zamereni skol a jejich perspektivach, ale take o charakteristikach ruznych profesi. Jsou obvykle temi, kteri podporuji zajem zaku o remesla a umoznuji jim v ramci vyuky ziskavat alespon dilci zkusenosti s vykonavanim urcite profese. Prispevek venuje pozornost moznostem vzdelavani ucitelu technickych a informacne technologickych predmetu v oblasti profesni orientace.
Keywords: vychova k volbe povolani; profesni orientace; profesni priprava; vychova k praci; osobni predpoklady; karierove poradenstvi; ucitele technicke vychovy; zakladni skoly