DOLEZITOST DODRZIAVANIA ZASAD BOZP - FESZTEROVA, Melania (Trends in education, 2013)
Jednou z vyznamnych oblasti socialnej politiky statov Europskej unie je problematika dodrziavania bezpecnosti a ochrany zdravia pri praci. Predmetom vyucby na skolach pripravujucich ziakov a studentov na vykon povolania by mala byt problematika bezpecnosti a ochrany zdravia pri praci a metody prevencie rizik. Vzdelavanie a odborna priprava k BOZP je nastrojom systematickeho utvarania a rozvijania odbornych vedomosti a zrucnosti. V sucasnej dobe sa stale viac stretavame s problemami, ktore pedagogovia riesia prave z dovodu legislativnych zmien orientovanych na BOZP. Prispevok je venovany potrebe rozvoja a poziadavkam na rastuce naroky na bezpecnost a hygienu prace uz v skolskych podmienkach.
Keywords: bezpecnost a ochrana zdravia pri praci (BOZP); vzdelavanie; skola