FLEXE, TORZE A FRENETUV REPER V PROGRAMOVEM PROSTREDI MATHEMATICA - FAJKUS, Martin (Trends in education, 2013)
Clanek je venovan programu, ktery zobrazuje uzivatelem zadanou prostorovou krivku a vypocita flexi a torzi ve zvolenem bode teto krivky. Uzivatel dale muze nechat zobrazit smerove vektory tecny, normaly, nebo binormaly v libovolnem bode krivky a pro nazornost i male letadlo letici podel krivky tak, jak uzivatel plynule meni jeho pozici pomoci hodnoty parametru krivky.
Keywords: krivost; flexe; torze; Frenetuv reper; Mathematica