EXPERIMENT JAKO SOUČÁST BADATELSKY ORIENTOVANÉ VÝUKY - DOSTÁL, Jiří (Trends in education, 2013)
Studie pojednává o experimentu jako specifické metodě užívané v rámci badatelsky orientované výuky. S využitím vědeckých metod se zaměřuje na analýzu vzdělávacích aspektů v kontextu konstruktivistických přístupů a řeší terminologické problémy z dané oblasti. Perspektivně se věnuje i experimentům realizovaným ve virtuálních a vzdálených laboratořích a jejich možnému didaktickému využití. Uváděné poznatky byly podrobeny komparativní analýze v mezinárodním kontextu.
Keywords: badatelsky orientovaná výuka; experiment; výuková metoda; virtuální laboratoř; vzdálená laboratoř