EXPERIMENT JAKO SOUCAST BADATELSKY ORIENTOVANE VYUKY - DOSTAL, Jiri (Trends in education, 2013)
Studie pojednava o experimentu jako specificke metode uzivane v ramci badatelsky orientovane vyuky. S vyuzitim vedeckych metod se zameruje na analyzu vzdelavacich aspektu v kontextu konstruktivistickych pristupu a resi terminologicke problemy z dane oblasti. Perspektivne se venuje i experimentum realizovanym ve virtualnich a vzdalenych laboratorich a jejich moznemu didaktickemu vyuziti. Uvadene poznatky byly podrobeny komparativni analyze v mezinarodnim kontextu.
Keywords: badatelsky orientovana vyuka; experiment; vyukova metoda; virtualni laborator; vzdalena laborator