WYBRANE KOMPETENCJE NAUCZYCIELA W ZAKRESIE E-LEARNINGU - KNYCH, Aleksandra (Trends in education, 2012)
Wraz z rozwojem Internetu obserwujemy szybki rozwoj nauczania na odleglosc (e-learning). Edukacja na odleglosc bazuje na koncepcji polaczenia samodzielnej pracy uczacego sie, jak rowniez opieki dydaktycznej nauczyciela. Nauczanie na odleglosc stanowi wyzwanie dla dzisiejszego nauczyciela, ktory powinien cechowac sie odpowiednimi kompetencjami.
Keywords: e-learning; e-nauczanie; kompetencje.