WYBRANE KOMPETENCJE NAUCZYCIELA W ZAKRESIE E-LEARNINGU - KNYCH, Aleksandra (Trends in education, 2012)
Wraz z rozwojem Internetu obserwujemy szybki rozwój nauczania na odległość (e-learning). Edukacja na odległość bazuje na koncepcji połączenia samodzielnej pracy uczącego się, jak również opieki dydaktycznej nauczyciela. Nauczanie na odległość stanowi wyzwanie dla dzisiejszego nauczyciela, który powinien cechować się odpowiednimi kompetencjami.
Keywords: e-learning; e-nauczanie; kompetencje.