APLIKÁCIE MATEMATIKY V KONTEXTE ELEKTRONICKÉHO VZDELÁVANIA NA FEM SPU V NITRE - GREGÁŇOVÁ, Radomíra (Trends in education, 2012)
Príspevok sa zaoberá vyučovaním matematiky a jej aplikácií na Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Riešenie aplikovaných úloh predstavuje jednu z možností inovácie obsahu matematického vzdelávania na univerzitách. Je tu poukázané na potrebu osvojenia si matematického aparátu a na následné aplikácie matematiky v iných oblastiach inžinierskeho štúdia na univerzite poľnohospodárskeho zamerania.
Keywords: matematika; matematický aparát; aplikované úlohy; elektronické študijné materiály.