AKO VZNIKÁ DIGITÁLNE KÓDOVANÝ OBRAZ? - ZABADAL, Ľubomír (Trends in education, 2012)
Predmetom predloženého textu je analýza vybraných faktorov ovplyvňujúcich vznik digitálne kódovaného obrazu. Týmito faktormi sú podľa autora generovanie svetelných hodnôt obrazu na základe číselných hodnôt, zmena svetelných hodnôt v čase a individuálne pohybové gesto výtvarníka. Text je časťou modelu vytvoreného autorom.
Keywords: digitálne kódovaný obraz; výraz; pixel; štruktúra.