AKO VZNIKA DIGITALNE KODOVANY OBRAZ? - ZABADAL, Lubomir (Trends in education, 2012)
Predmetom predlozeneho textu je analyza vybranych faktorov ovplyvnujucich vznik digitalne kodovaneho obrazu. Tymito faktormi su podla autora generovanie svetelnych hodnot obrazu na zaklade ciselnych hodnot, zmena svetelnych hodnot v case a individualne pohybove gesto vytvarnika. Text je castou modelu vytvoreneho autorom.
Keywords: digitalne kodovany obraz; vyraz; pixel; struktura.