VYUŽITIE NEURÓNOVÝCH SIETÍ V TECHNICKOM VZDELÁVANÍ - URBANÍKOVÁ, Marta (Trends in education, 2012)
Veľké množstvo informácií, ktoré je žiaduce spracovať počas plánovania a riadenia výroby vyžaduje nevyhnutne podporu výpočtovej techniky. Pri tvorbe obsahu technických predmetov nemožno zabudnúť ani na pokročilé metódy optimalizácie zahrňujúce fuzzy logiku, neurónové site a generické algoritmy. Cieľom článku je popísať neurónové siete a možnosť ich použitia pri optimalizácii priebehu výrobného procesu.
Keywords: informačné a komunikačné technologie; plánovanie a riadenie výroby; neurónové siete.