APLIKACIA POCITACOVYCH ZRUCNOSTI PRI SPECIFIKACII POHYBU MECHANICKEHO SYSTEMU - MONKOVA, Katarina; MONKA, Peter (Trends in education, 2012)
Clanok sa zaobera vyuzitim CAD/CAM systemu Pro/Engineer pri definovani obalky pohybu robota a krivky pohybu jeho koncoveho efektora. Jednotlive komponenty 3D modelu robota su spajane pomocou kinematickych vazieb tak, aby vo vyslednej zostave boli zachovane zakladne rozmery vplyvajuce na uvedene charakteristiky. Clanok vznikol za priamej podpory MS SR v ramci projektu KEGA c.035TUKE-4/2011 and ITMS c. 26220220155.
Keywords: obalka pohybu; trajektoria pohybu; robot.