WOLFRAM ALPHA JAKO VÝUKOVÝ NÁSTROJ PŘI ŘEŠENÍ OBYČEJNÝCH DIFERENCIÁLNÍCH ROVNIC - ČERVEŇANSKÁ, Zuzana; KOTIANOVÁ, Janette (Trends in education, 2012)
Wolfram Alpha je označován jako unikátní výpočetní znalostní webový nástroj, který je orientován na vyhledávání a vizualizaci informací souvisejících především s vědeckými oblastmi. Z mnoha možností, jak může být využíván, jsme se zaměřili na potenciál jeho zařazení do vyučování matematiky. V příspěvku uvádíme několik myšlenek, jak použít Wolfram Alpha při výuce řešení diferenciálních rovnic.
Keywords: Wolfram Alpha; obyčejné diferenciální rovnice; online vědecká kalkulačka; e-learning; samostudium.