ANALÝZA PŘÍČIN NEDOSTATKU TECHNICKÝCH ODBORNÍKŮ V ČR - VANĚK, Vladimír; VAŇKOVÁ, Hana (Trends in education, 2012)
Příspěvek reaguje na kritický nedostatek technických odborníků na trhu práce. Na základě analýzy programů základního a odborného vzdělávání a jejich srovnáním s trendy EU přináší podněty pro zlepšení současného stavu v ČR.
Keywords: všeobecné technické a odborné vzdělávání; rámcové vzdělávací programy; evropské strukturální fondy a integrační procesy; požadavky trhu práce; sociální partnerství; duální systém vzdělávání; profesní orientace; praktické dovednosti; předprofesní příprava; tvořivý potenciál.