ANALYZA PRICIN NEDOSTATKU TECHNICKYCH ODBORNIKU V CR - VANEK, Vladimir; VANKOVA, Hana (Trends in education, 2012)
Prispevek reaguje na kriticky nedostatek technickych odborniku na trhu prace. Na zaklade analyzy programu zakladniho a odborneho vzdelavani a jejich srovnanim s trendy EU prinasi podnety pro zlepseni soucasneho stavu v CR.
Keywords: vseobecne technicke a odborne vzdelavani; ramcove vzdelavaci programy; evropske strukturalni fondy a integracni procesy; pozadavky trhu prace; socialni partnerstvi; dualni system vzdelavani; profesni orientace; prakticke dovednosti; predprofesni priprava; tvorivy potencial.