MECHANIZMUS PRENOSU TEPLA PRI KONDENZACII V TEPELNYCH TRUBICIACH - VALENTOVA, Karina; CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2012)
Prispevok sa zaobera problematikou prenosu tepla kondenzaciou. Suhrn teoretickych poznatkov blanovej a kvapkovej kondenzacie posluzi na stanovenie hrubky filmu kondenzaciu v tepelnych trubiciach. Nasledne navrh experimentalnych metod pre stanovenie hrubky filmu kondenzatu vytvorenej v tepelnych trubiciach. Tieto poznatky mozno vyuzit v predmetoch so zameranim na prenos tepla a latky.
Keywords: kondenzacia; film kondenzatu; tepelna trubica.