DETSKA KRESBA V KVALITATIVNIM VYZKUMU PREFERENCI ZAKU K VOLBE TECHNICKYCH OBORU - TVARUZKA, Vaclav (Trends in education, 2012)
Tento clanek se zabyva problematikou profesni orientace zaku vzhledem k technickym oborum. Popisuje prubeh kvalitativniho setreni u zaku primarniho stupne zakladni skoly, kdy jsme pouzili jako vyzkumny nastroj detskou kresbu a rozhovor. Jedna se o longitidualni vyzkum ke zjisteni faktoru, ktere ovlivnuji preference zaku vzhledem k volbe povolani. Autor tohoto clanku uvadi zjistene faktory, ktere jsou pricinami maleho zajmu o studium technickych oboru.
Keywords: Zak; primarni skola; kvalitativni vyzkum; volba povolani.