ZHODNOTENIE PROGRAMU LUDOVE REMESLA NA UNIVERZITE TRETIEHO VEKU V NITRE - SIRKA, Jan (Trends in education, 2012)
Na Katedre techniky a informacnych technologii PF UKF v Nitre prebiehal vyskum pre zistovanie atributov kvality zivota, ale aj samotnej kvality zivota dospelych a seniorov navstevujucich univerzitu tretieho veku. Vysledky nasho vyskumu sme porovnavali s vysledkami vyskumu UK Bratislava a FF Presovskej univerzity. Dospeli k zaverom, ze je potrebne vytvarat prostredie a programy umoznujuce starnucim osobam a seniorom vyrovnat sa s novymi poznatkami a informaciami, ktore vedu k udrzaniu a rozvijaniu ich schopnosti, prispievaju k zvladnutiu narokov modernej spolocnosti a naplnaju ich zaujmy a potreby.
Keywords: kvalita zivota; univerzita tretieho veku; ludove remesla; motivacia; kolektiv; drevo.