NÁSTROJ METODICKÉ PODPORY UČITELŮ OBECNĚ TECHNICKÝCH PŘEDMĚTŮ - SERAFÍN, Čestmír; HAVELKA, Martin; DOSTÁL, Jiří; KUBRICKÝ, Jan (Trends in education, 2012)
Příspěvek je zaměřen na systém metodické podpory učitelů základních škol v oblasti přípravy a realizace výuky obecně technického předmětu - v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání se jedná o vzdělávací oblast "Člověk a svět práce". Na základě mezinárodní spolupráce a základního výzkumu v teoretickém vymezení současných problémů technické výchovy v kontextu vlivu prostředí na proces přípravy učitele a žáka v digitálním světě byl připraven a v současné době je realizován mezinárodní projekt zaměřený mj. na adaptací tzv. "EduTech Portálu" pro učitele technicky orientovaných disciplín působících na základních školách v České republice.
Keywords: Člověk a svět práce; metodická podpora; oborová didaktika; Rámcový vzdělávací program; technická výchova; webový portál.