UZITI KOMPONENTU SOLARNI TECHNIKY VE VYUCE - Ladislav, RUDOLF (Trends in education, 2012)
Prispevek se zabyva moznostmi vyuziti komponentu solarni techniky ve vyuce. Jedna se o mereni na solarnich mini panelech v laboratornich podminkach. Solarni mini panely se v dnesni dobe vyrabeji pro ruzne vykony a napeti. Ve spojeni s merici technikou a vhodnymi spotrebici muzeme modelovat skutecne stavy premeny slunecni energie na elektrickou. Provedeni solarnich mini panelu umoznuje vyuziti v laboratornich podminkach a vyuce odbornych predmetu.
Keywords: solarni technika; slunecni energie; merici pristroj; laboratorni podminky.