ZKOUMÁNÍ OPTICKY AKTIVNÍCH LÁTEK POMOCÍ POLARIZOVANÉHO SVĚTLA - NOVOTNÝ, Jan (Trends in education, 2012)
Příspěvek pojednává o možnostech využití fotoelasticimetrické metody určení napětí v konkrétních součástech při výuce fyziky na vysokých školách technického charakteru.
Keywords: opticky aktivní látky; technické vzdělávání.