ZKOUMANI OPTICKY AKTIVNICH LATEK POMOCI POLARIZOVANEHO SVETLA - NOVOTNY, Jan (Trends in education, 2012)
Prispevek pojednava o moznostech vyuziti fotoelasticimetricke metody urceni napeti v konkretnich soucastech pri vyuce fyziky na vysokych skolach technickeho charakteru.
Keywords: opticky aktivni latky; technicke vzdelavani.