SYNOGRAF Z POHĽADU SÚRADNICOVÉHO SYSTÉMU - MARKECHOVÁ, Iveta (Trends in education, 2012)
V práci je opísaný nový, ďalší význam slova synograf - z pozície súradnicového systému. Nakoľko je autorovi známe, tento prístup sa v literatúre nevyskytuje, a ponúka uižitočné oblasti ďalšieho poznávania. Zároveň sú ilustračne spomenuté niektoré úzko používané významy slova synograf, a to v softvérovom inžinierstve, lingvistike a v medicíne.
Keywords: synograf; súradnicový system; kinematická krivka; UML; XML; nadbytočnosť symbolov; rozpoznávanie znakov; Brailleova abeceda; zubné lekárstvo; pediatria; transfúzia.