HOSPITAČNÍ ARCH JAKO EVALUAČNÍ NÁSTROJ - Petr, MACH (Trends in education, 2012)
Příspěvek řeší problematiku hospitační činnosti v odborném výcviku. Zamýšlí se nad funkcí hospitace v širších souvislostech. Hospitace je chápána jako komplexní diagnostická činnost nejen vlastního vzdělávacího procesu v odborném výcviku. Vhodně koncipovaný formulář hospitačního archu může sloužit i k získávání důležitých informací o kvalitě práce celé školy. Hospitaci tak lze použít i jako evaluační nástroj školy.
Keywords: hospitace; hospitační arch; evaluace.