PRAVDĚPODOBNOST A STATISTIKA V INŽENÝRSTVÍ - MACUROVÁ, Anna; MACURA, Dušan (Trends in education, 2012)
V příspěvku jsou uvedený některé možnosti aplikací kapitoly pravděpodobnosti a statistiky potřebné pro studenty inženýrských fakult. Průmysl by řešil kvalitu produkce a servis produktů efektivněji s využitím statistických metod.
Keywords: statistika; pravděpodobnost; hypotézy.