ZÁKLADY PŘESNÉHO LITÍ V PRAKTICKÉ VÝUCE - LUKŮVKA, Radek (Trends in education, 2012)
Příspěvek popisuje možnosti aplikace základů přesného lití zejména do praktické výuky v předmětech Strojírenská technologie, případně i Nauka o materiálech. Shrnuje základní podstatu problematiky a navrhuje možná řešení, potřebné pro elementární názorné ukázky lití, formování a hodnocení kvality odlitků. Cílem je přiblížit praktickou oblast lití kovů veřejnosti z řad studentů.
Keywords: vytavitelný model; slévárenství; metalurgie.