ZISTOVANIE POROZUMENIA UCEBNEHO TEXTU ZIAKMI POMOCOU CLOZE- TESTU - LABASOVA, Eva; LABAS, Vladimir (Trends in education, 2012)
Prispevok opisuje tvorbu cloze-testu, pomocou ktoreho je mozne zistovat uroven porozumenia textu ziakmi. Clanok prezentuje vysledky prieskumu, ktory zistoval porozumenie textu ucebnic strojnictva ziakmi strednej odbornej skoly. V 3. a v 4. rocniku sa zistila stredna uroven porozumenia textu, v 2. rocniku bola uroven porozumenia nizsia. Takato uroven je vhodna z hladiska vzbudenia zaujmu ziakov o ucenie.
Keywords: ucebny text; cloze-test; uroven porozumenia ucebneho textu.