AKTIVITY VYBRANYCH ZAHRANICNICH SCIENCE CENTER V OBLASTI ROZVIJENI TECHNICKYCH DOVEDNOSTI - KROTKY, Jan (Trends in education, 2012)
Clanek predstavuje mozna vychodiska reseni k navrhu technicko praktickych aktivit casti realizace projektu OP VaVpI na rekonstrukci komplexu zamereneho na volnocasove a vzdelavaci cinnosti pro popularizaci vedy a vyzkumu v ramci plzenske Techmania Science center (SC). Autor shrnuje a srovnava pohledy na aktivity vybranych zahranicnich science center zejmena na oblasti rozvijeni praktickych technickych dovednosti.
Keywords: Science center; technicke dovednosti; neformalni vzdelavani; Techmania.