ZAKUV OBRAZ TECHNIKY A ZAKLADNI POZNANI DEJIN TECHNIKY - KROPAC, Jiri; HAVELKA, Martin; SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2012)
K ukolum ucitele technickych predmetu patri vytvaret zakuv objektivni obraz techniky, podporovany vyvazenymi argumenty pro i proti technickym resenim. Stat je zamerena na vyznam poznani dejin techniky pro vytvareni zakova obrazu techniky, ktery je soucasti jeho obrazu sveta. Konstatovany jsou nedostatky ve vedomostech budoucich ucitelu technickych predmetu v dejinach techniky.
Keywords: technicka vychova; obraz sveta; obraz techniky; dejiny techniky.