HRACKY V TECHNICKE OBLASTI VZDELAVANI PRO MATERSKE SKOLY - Miroslav, JANU (Trends in education, 2012)
Prispevek se zabyva problematikou predskolni vychovy predevsim v technicke oblasti vzdelavani ucitelu materskych skol. Hleda moznosti zkvalitneni soucasne vysokoskolske vyuky v ramci predmetu technickeho charakteru v pedagogicke priprave absolventu oboru Ucitelstvi pro materske skoly. Vychazi z potreb utvaret klicove kompetence zamerene zejmena na rozvoj osobnosti a na vychovu obcana schopneho uspesne adaptability v budouci zivotni praxi. Jednim z nejucinnejsich prostredku takove predskolni vychovy se jevi vyuziti hry a hracky, a to i v technicke oblasti vzdelavani.
Keywords: hracky; technicka vychova; materska skola.