METODY ZOBRAZOVANI PRO TECHNICKOU PRAXI - HODANOVA, Jitka (Trends in education, 2012)
V clanku se zamerujeme na rozvijeni prostorove predstavivosti u zaku a studentu. Vytvareni prostorove predstavivosti je ovlivnovano modelovanim geometrickych teles a modelovanim objektu realneho zivota. Objekty muzeme modelovat (tvorit, vyrabet) pomoci ruznych materialu (napr. drevo a papir). Geometricke modely i realne objekty muzeme take modelovat pomoci grafickych programu. Pri grafickem modelovani vyuzivame nazorne zobrazovaci metody, ktere jsou vhodne pro skolni praxi.
Keywords: prostorova predstavivost; model; zobrazovaci metody.