PRISPEVEK K ROZVOJI TECHNICKE TVORIVE CINNOSTI ZAKU V ODBORNYCH TECHNICKYCH PREDMETECH - HAVELKA, Martin; SERAFIN, Cestmir; KROPAC, Jiri (Trends in education, 2012)
Prispevek se zabyva problematikou podpory rozvoje technicke tvorive cinnosti zaku v odbornych technickych predmetech realizujicich vyuku prostrednictvim zakovskeho laboratorniho experimentu. Pro projektovani a realizaci vyuky tohoto typu je treba pedagoga vybavit souborem odbornych kompetenci dulezitych pro navozeni a rizeni takto koncipovaneho edukacniho procesu. To je soucasti realizace vyuky predmetu Specialni didakticke praktikum.
Keywords: laboratorni experiment; technicka tvoriva cinnost; kompetence ucitele pro navozeni a rizeni uvedenych cinnosti; konstrukcni stavebnice Lego Mindstorms; aplikace rozsirujiciho setu TETRIX Education Base Set; uplatneni prvku automatizace.