VYUZITIE TERMOVIZNYCH MERANI OKOLO TEPLOVYMENNYCH PLOCH - CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2012)
Clanok sa zaobera vyuzitim termoviznych merani pri prenose tepla okolo tvarovanych teplovymennych ploch. Vzhladom na to, ze sa jedna o transparentne predmety, sucastou merania pri meraniach je dolezite pouzit vhodne vizualizacne prvky, ktore sa potom zaznamenavaju do kamery. Termoviznu kameru mozno pouzit s vyhodou na predmetoch so zameranim na sirenie tepla pre overovanie vypoctov, resp. ukazky tepelnych strat budov.
Keywords: termovizna kamera; sirenie tepla; vizualizacny prvok.