PRIPRAVA UCITELU TECHNICKY ORIENTOVANYCH PREDMETU V OBLASTI EXPERIMENTALNI PRACE - HAVELKA, Martin; SERAFIN, Cestmir; KROPAC, Jiri (Trends in education, 2012)
Prispevek se zabyva podminkami vytvareni komplexniho edukacniho prostredi v konstruktivistickem pojeti jako prostredi, jez zasadni mirou ovlivnuje kompetence pedagoga a podminuje jeho profesni zdatnost. Pro aplikaci progresivnich vyukovych metod je nezbytnou podminkou vlastni proziti v ramci cinnosti provadenych v souvislosti s obsahem vzdelavani. Tento cil je soucasti naplne aplikacni casti oborove didaktiky oboru Ucitelstvi technicke a informacni vychovy pro 2. stupen ZS a SS.
Keywords: inovace; informacni a komunikacni technologie; laboratorni prace; technicka vychova; priprava ucitelu; oborova didaktika.