VYUZITI RESOURCE EDITORU VE VISUAL BASIC - LAVRINCIK, Jan (Trends in education, 2011)
Prispevek se zabyva problematikou tvorby a vyuzitim Resource Editoru ve Visual Basic ve vzdelavani. Zduraznuje vyber programovaciho jazyka z hlediska odborne narocnosti a rozvoje abstraktniho mysleni u studentu PdF UP. V zaveru polemizuje nad vyuzitim novych celku programovaciho jazyka Visual Basic ve vyuce predmetu "Praktikum z programovani 1" na PdF UP.
Keywords: Resource Editor; Visual Basic; prikaz LoadRes; String tabulka; RES soubory.