MOŽNOSTI VYUŽITIA TEPELNÝCH TRUBÍC - ČERNECKÝ, Jozef (Trends in education, 2011)
V príspevku sú popísané dva základné typy tepelných trubíc, ktoré sa najviac používajú v rôznych technických aplikáciách. Tiež sú uvedené charakteristiky niektorých pracovných kvapalín, ktoré sa často používajú v tepelných trubiciach.
Keywords: tepelná trubica; prenos tepla; ohrev; ochladzovanie.