MOZNOSTI VYUZITIA TEPELNYCH TRUBIC - CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2011)
V prispevku su popisane dva zakladne typy tepelnych trubic, ktore sa najviac pouzivaju v roznych technickych aplikaciach. Tiez su uvedene charakteristiky niektorych pracovnych kvapalin, ktore sa casto pouzivaju v tepelnych trubiciach.
Keywords: tepelna trubica; prenos tepla; ohrev; ochladzovanie.