PRACA S NAUCNYM TEXTOM AKO PROSTRIEDOK ROZVOJA TECHNICKEJ GRAMOTNOSTI U ZIAKOV - SKALICKA, Katarina (Trends in education, 2010)
Jednym z cielov predmetov s technickym zameranim je nadobudnutie a rozvoj technickej gramotnosti, ktora predstavuje dolezitu sucast vseobecnej gramotnosti kazdeho ziaka. Ucinnou moznostou rozvijania technickej gramotnosti u ziakov je aktivna praca s naucnym textom a aplikacia vhodnych metod prace s naucnym textom.
Keywords: naucny text - technicka gramotnost - pojmova mapa.