VIRTUALNI STAVEBNICE V TECHNICKEM VZDELAVANI - SERAFIN, Cestmir (Trends in education, 2010)
Prispevek se zameruje na novy fenomen - Virtualni nastroje v podobe stavebnic. Ty jsou urcitou pocitacovou obdobou realne stavebnice, vytvorenou specialnim programem bud v pocitaci nebo i napr. flash animace na internetu. Nahradime-li stavebnici pocitacovym programem, dostaneme se do virtualniho sveta, ktery je velmi blizky dnesnim detem a pocitacovym hram. Blizkost techto fenomenu je vhodne vyuzit prave pro zatraktivneni vyuky a zaujmuti zaku, podniceni jejich tvorivosti a rozvoje technickeho mysleni.
Keywords: stavebnice; informacni technologie; program; vzdelavani.