DETEKCIA EMISII RIZIKOVYCH LATOK (VOC) V OBLASTI ENVIRONMENTALNEHO TECHNICKEHO VZDELAVANIA - RUZINSKA, Eva (Trends in education, 2010)
Prispevok sa zaobera problematikou ucinnej detekcie VOC specifikovanim analyzatorov (FID, PID), vyuzivanych pri kontinualnom monitorovani tychto rizikovych latok v priemyselnych technologiach a cinnostiach, generujucich vznik prchavych organickych zlucenin pre nasledny navrh technickych rieseni ich redukcie.
Keywords: rizikove latky - VOC; analyzatory; technicke vzdelavanie; zivotne prostredie.