NAVRH MODELU CYKLONA PRE VYUZITIE VO VYUCOVACOM PROCESE - PLANDOROVA, Katarina; CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2010)
Prispevok sa zaobera navrhom modelu cyklona ako didaktickej pomocky pre studentov technickeho zamerania s vyuzitim vo vyucovacom procese. Pri navrhu modelu cyklona sa musia zohladnit vsetky faktory, ktore maju podstatny vplyv nielen na samotny navrh, ale aj celkovu odlucivost cyklona. Na navrhnutom modeli cyklona mozu studenti realizovat jednotlive merania, podla stanovenych metod a postupov a to pri roznych rezimoch nastavenia odlucovacieho zariadenia.
Keywords: odlucovanie; cyklon; navrh.