KONSTRUKCE CESKE AMATERSKE DRUZICE - POZEMNI POZOROVACI STANICE - NOVOTNY, Jan; ZUKERSTEIN, Jaroslav (Trends in education, 2010)
Tento prispevek informuje o zapojeni studentu FVTM UJEP do vesmirneho vyzkumukonkretne sestaveni vlastni male druzice, ktera bude vypustena na obeznou drahu. Tento vyzkum probiha na Katedre aplikovanych disciplin Fakulty vyrobnich technologii a managementu Univerzity J. E. Purkyne. Na tomto unikatnim projektu vyzkumu vesmiru se podileji studenti ucitelstvi, studijni obor Technicka vychova, prostrednictvim svych diplomovych praci.
Keywords: vesmirny vyzkum; pozemni pozorovaci stanice; technicke vzdelavani; projekt.