OBNOVITELNE ZDROJE ENERGIE A ZNECISTENIE ATMOSFERY - MRACNA, Viliam (Trends in education, 2010)
Prispevok sa zaobera problematikou vysporiadania sa s dosledkami moznej klimatickej zmeny. V studijnom programe Ekotechnika sa kladie doraz na ekologizaciu priemyselnej vyroby a oboznamovanie sa z problematikou ochrany zivotneho prostredia a znizovania vplyvu dopadov.
Keywords: Sklenikove plyny; zivotne prostredie; globalne oteplovanie.