NIEKTORÉ APLIKÁCIE ÚSEKOV ELEKTRICKÝCH VEDENÍ - MILLY, Miron (Trends in education, 2010)
Článok pojednáva o niektorých otázkach elektrickej rezonancie štvrť-vlnových úsekov elektrických homogénnych vedení, a o niektorých aplikáciách týchto rezonančných sústav s rozloženými parametrami.
Keywords: elektrické homogénne vedenie; úsek; rezonancia; impedančný transformátor.