MERANIE EMISIÍ A OPTIMALIZÁCIA SPAĽOVACÍCH PROCESOV V KOTLOCH - KONIAR, Ján (Trends in education, 2010)
Príspevok je zameraný na problematiku merania emisií pri optimalizácii spaľovacích procesov v experimentálnom kotli, ktorý možno využiť aj ako didaktickú pomôcku vo vyučovacom procese. Model kotla možno uplatniť aj pri výskume prúdenia spalín vo výmenníkovej časti kotla.
Keywords: meranie emisií; spaľovanie; kotol.