ODLUCOVACIE ZARIADENIA NA ODLUCOVANIE TZL VYUZIVANE VO VYUCBE PREDMETU TECHNIKA OCHRANY OVZDUSIA - CERNECKY, Jozef (Trends in education, 2010)
Prispevok je zamerany na popis filtracneho zariadenia s kontinualnou regeneraciou filtra. Tento filter patri k vyvojovo novym odlucovacom tuhych znecistujucich latok. V prispevku je uvedena schema a vypocet hlavnych parametrov procesu odlucovania. Taktiez su popisane vyhody tohto typu odlucovania v porovnani s klasickymi filtracnymi zariadeniami.
Keywords: odlucovace; tuhe znecistujuce latky; filter.