ODLUČOVACIE ZARIADENIA NA ODLUČOVANIE TZL VYUŽÍVANÉ VO VÝUČBE PREDMETU TECHNIKA OCHRANY OVZDUŠIA - ČERNECKÝ, Jozef (Trends in education, 2010)
Príspevok je zameraný na popis filtračného zariadenia s kontinuálnou regeneráciou filtra. Tento filter patrí k vývojovo novým odlučovačom tuhých znečisťujúcich látok. V príspevku je uvedená schéma a výpočet hlavných parametrov procesu odlučovania. Taktiež sú popísané výhody tohto typu odlučovania v porovnaní s klasickými filtračnými zariadeniami.
Keywords: odlučovače; tuhé znečisťujúce látky; filter.