ELEKTRONICKÉ VZDELÁVANIE NA ZÁKLADNÝCH ŠKOLÁCH - Peter, VIKTOR (Trends in education, 2010)
V príspevku sa zaoberáme elektronickou formou vzdelávania, ktoré chápeme ako vzdelávanie využívajúce moderné informačno-komunikačné technológie. Zameriavame sa najmä na možnosti jeho využitia na základných školách. Bližšie sa venujeme dostupným softvérovým produktom na trhu a ich digitálnemu obsahu. Všímame si výhody ich použitia vo vyučovaní a metodiku efektívnej práce s nimi. Praktická časť príspevku prezentuje čiastočné výsledky pedagogického experimentu zameraného na efektívnosť výučby s podporou výučbových titulov softvérového produktu LangMaster Škola hrou.
Keywords: elektronické vzdelávanie; informačné a komunikačné technológie (IKT); interaktívny výučbový softvér; metodika práce s digitálnym obsahom; efektívnosť výučby; pedagogický výskum.