VZDIALENY REALNY EXPERIMENT AKO SUCAST VYUCOVACIEHO PROCESU - SEBENOVA, Silvia; NAGYOVA, Adriana (Trends in education, 2010)
Sucasny prudky rozvoj technologii a vyvoj informacnych technologii pre mladu generaciu samozrejmostou. IKT neodvratne zasahuju i do vyucovacieho procesu na vsetkych stupnoch vzdelavania Prispevok sa venuje problematike implementacie vzdialenych realnych experimentov do vyucby. V ramci projektu KEGA 014TTU-4/2011 Vzdialene e-laboratoria - prostriedok vyucby prirodovednych a technickych disciplin na strednej skole v kontexte EU v spolupraci s Hogeschool voor Wetenschap& Kunst De Nayer Instituut, Sint-KatelijneWaver v Belgicku a Katedry techniky a informacnych technologii PF UKF v Nitre je zamerom vytvorit realny vzdialeny experiment na meranie rychlosti prudenia plynneho prostredia (verifikacia platnosti Bernoulliho rovnice). Prispevok poskytuje zakladne informacie aj o tomto projekte.
Keywords: e-learning; e-laboratorium; e-vyskum; vzdialene realne experimenty.