MULTIMEDIALNA UCEBNICA - PRAKTICKA UKAZKA VYBRANYCH MODULOV - OLVECKY, Miroslav; OLEKSAKOVA, Monika (Trends in education, 2010)
Vytvorit kvalitne vzdelavacie prostredie vhodne na vyucbu jednoduchych technickych materialov, urcene na podporu prezencnej formy studia pre ziakov 4. rocnika zakladnej skoly, nie je v sucasnej dobe jednoduche. Sice existuje viacero multimedialnych alebo elektronickych ucebnic, no maloktore dokazu ziaka zaujat natolko, ze ich pouziva ako podporu k ucivu preberanom v skole. V prispevku je prezentovana ukazka niektorych modulov pouzitych na fixaciu a diagnostiku vedomosti, nadobudnutych pocas vzdelavania na hodinach pracovneho vyucovania na primarnom stupni vzdelavania. Na tvorbu jednoduchych testov, tajniciek, osemsmeroviek, hadaniek, priradovaciek a pod. bol pouzity softver HotPotatoes, ktory je v sucasnosti od verzie 6.3 poskytovany zdarma.
Keywords: multimedialna ucebnica; HotPotatoes; aplikacia; vzdelavanie.